Δύναμη

Acai Berry – απόψεις, τιμές, πού να αγοράσουν, αρχική ή αξίζει τον κόπο;

Το Acai μούρα είναι μια βραζιλιάνικη “superfruit.” Είναι εγγενές στην περιοχή του Αμαζονίου, όπου είναι ένα βασικό είδος διατροφής.

Ωστόσο, έχουν αποκτήσει πρόσφατα δημοτικότητα παγκοσμίως και επαίνεσε για να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία και την ευημερία.

Αυτό το σκούρο μοβ φρούτα συσκευάζει σίγουρα πολύ τη διατροφή, και μπορεί ακόμη και να έχουν κάποια οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της 5 που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο.

Τι AreAcai Berry;

Acai μούρα είναι 1-ίντσας (2,5 cm) γύρω από τα φρούτα που φυτρώνουν στα δέντρα ασαΐ στα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Έχουν ένα σκούρο μωβ δέρμα και κίτρινη σάρκα που περιβάλλει ένα μεγάλο σπόρο.

Επειδή περιέχουν κουκούτσια, όπως τα βερίκοκα και τις ελιές, είναι τεχνικώς δεν είναι ένα μούρο, αλλά μια δρύπη. Παρ ‘όλα αυτά, από όπου και αν αναφέρεται συχνά ως μούρα.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, Acai Berry συνοδεύει συχνά γεύματα.

Για να γίνουν βρώσιμα, είναι εμποτισμένο για να μαλακώσει το σκληρό εξωτερικό δέρμα και στη συνέχεια πουρέ για να σχηματίσει ένα σκούρο πορφυρό πάστα.

Έχουν μια γήινη γεύση που συχνά περιγράφεται ως μια διασταύρωση μεταξύ βατόμουρα και σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.

FreshAcai Berry έχουν μικρή διάρκεια ζωής και δεν είναι διαθέσιμα εκτός από όπου καλλιεργούνται. Ως εξαγωγή, τα προϊόντα αυτά πωλούνται ως κατεψυγμένο πολτό φρούτου, αποξηραμένη σκόνη ή χυμό.

Acai μούρα είναι επίσης μερικές φορές χρησιμοποιείται σε προϊόντα γεύση των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων ζελέ φασόλια και τα παγωτά, ενώ ορισμένα είδη μη τροφίμων, όπως κρέμες σώματος περιέχουν έλαιο acai.

1. Είναι θρεπτική

Acai μούρα έχουν ένα μοναδικό διατροφικό προφίλ για ένα φρούτο, καθώς είναι κάπως υψηλή σε λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

100 γραμμάρια κατεψυγμένων πολτό φρούτων έχει την ακόλουθη θρεπτική κατανομή (1):

  • Θερμίδες: 70
  • Λίπος: 5 γραμμάρια
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,5 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 4 γραμμάρια
  • Ζάχαρη: 2 γραμμάρια
  • Ινών 2 ​​γραμμάρια
  • Βιταμίνη Α: 15% του RDI
  • Ασβέστιο: 2% του RDI

Σύμφωνα με μια μελέτη της Βενεζουέλας, Acai Berry περιέχουν επίσης κάποια άλλα ιχνοστοιχεία, συμπεριλαμβανομένων του χρωμίου, ψευδαργύρου, σιδήρου, χαλκού, μαγγανίου, μαγνησίου, καλίου και φωσφόρου (2).

Ωστόσο, μερικά από τα πιο ισχυρά οφέλη για την υγεία acai προέρχεται από συστατικά των φυτών.

Η πιο αξιοσημείωτη από αυτές είναι ανθοκυανίνες, οι οποίες giveAcai Berry βαθύ πορφυρό χρώμα τους και ενεργούν ως αντιοξειδωτικά στον οργανισμό.

Μπορείτε επίσης να βρείτε ανθοκυανίνες και σε άλλες μπλε, μαύρο και μοβ τροφές, όπως τα μαύρα φασόλια και τα βατόμουρα.

2. Είναι φορτωμένο με αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά, διότι εξουδετερώνουν τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών σε όλο το σώμα.

Εάν ελεύθερες ρίζες δεν εξουδετερώνονται από αντιοξειδωτικά, μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να οδηγήσει σε μια σειρά ασθενειών, περιλαμβανομένου του διαβήτη, του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων (3).

Acai μούρα έχουν μια απίστευτα υψηλή ποσότητα των αντιοξειδωτικών, μπορντούρα από άλλα πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα όπως τα βατόμουρα και τα βακκίνια (4).

Η περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες των τροφίμων μετράται συνήθως από ένα άτομο οξυγόνου ριζική ικανότητα απορρόφησης (ORAC) βαθμολογία.

Στην περίπτωση των acai, 100 γραμμάρια κατεψυγμένων πολτού έχει ένα ORAC των 15.405, ενώ η ίδια ποσότητα βατόμουρα έχει βαθμολογία 4669 (4).

Αυτή η αντιοξειδωτική δράση προέρχεται από έναν αριθμό φυτικών ενώσεων σε acai, συμπεριλαμβανομένων ανθοκυανίνες (5, 6).

Το 2008, ερευνητές έδωσαν 12 εθελοντές νηστείας acai πολτό, χυμό acai, μήλου ή ένα ποτό χωρίς αντιοξειδωτικά σε τέσσερις διαφορετικούς χρόνους και μετά δοκιμάζονται αίμα τους για τα αντιοξειδωτικά (7).

Τόσο ο πολτός acai και μήλου έθεσε επίπεδα αντιοξειδωτικών συμμετεχόντων, πράγμα που σημαίνει ότι οι αντιοξειδωτικές ενώσεις στις acai είναι καλά-απορροφάται στο έντερο (7).

Δείχνει επίσης ότι acai πολτός είναι μια καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών από το χυμό acai.

3. Μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης

Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι το μούρο θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης μειώνοντας την ολική και την LDL χοληστερόλη (8, 9, 10).

Και είναι πιθανό ότι θα μπορούσε να έχει παρόμοια επίδραση στον άνθρωπο.

Μια μελέτη του 2011 είχε 10 υπέρβαροι ενήλικες τρώνε smoothies acai δύο φορές την ημέρα για ένα μήνα. Συνολικά, είχαν χαμηλότερο συνολικό και «κακά» LDL χοληστερόλης στο τέλος της μελέτης (11).

Ωστόσο, υπήρχαν μερικά μειονεκτήματα σε αυτή τη μελέτη. Ήταν μικρό, δεν είχε καμία ομάδα ελέγχου και έλαβε χρηματοδότηση από το κύριο προμηθευτή της acai.

Ενώ απαιτείται περισσότερη έρευνα, είναι πιθανό ότι οι ανθοκυανίνες σε acai θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για τη θετική επίδραση τους στα επίπεδα χοληστερόλης, δεδομένου ότι οι μελέτες έχουν συνδέσει το φυτό ένωση σε βελτιώσεις στην HDL και LDL χοληστερόλης (12).

Επιπλέον, acai περιέχει φυτικές στερόλες, οι οποίες εμποδίζουν τη χοληστερόλη από το να απορροφάται από τον οργανισμό (10).

4. Μπορούν να έχουν μια πιθανή αντικαρκινική δράση

Αν και κανείς τρόφιμα είναι ένα μαγικό ασπίδα κατά του καρκίνου, είναι μερικά τρόφιμα γνωστές για να σταματήσει τα καρκινικά κύτταρα από τη διαμόρφωση και εξάπλωση.

Τόσο δοκιμαστικό σωλήνα και μελέτες σε ζώα έχουν αποκαλύψει αυτό το είδος του αντικαρκινικού αποτελέσματος σε acai (13, 14, 15, 16, 17).

Σε ποντίκια, acai πολτός έχει μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης του παχέος εντέρου και του καρκίνου της ουροδόχου κύστης (14, 15).

Ωστόσο, μια δεύτερη μελέτη σε ποντικούς βρέθηκε ότι δεν είχε καμία επίδραση στον καρκίνο του στομάχου (18).

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το acai θα μπορούσαν να έχουν κάποιο ρόλο στη θεραπεία του καρκίνου στο μέλλον, χρειάζεται ακόμη περισσότερη έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

5. Θα μπορούσε να ενισχύσει την λειτουργία του εγκεφάλου

Οι πολλές φυτικές ενώσεις σε acai θα μπορούσε επίσης να προστατεύσει το μυαλό σας από τη ζημία όπως την ηλικία σας (19).

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει αυτό το είδος των προστατευτική επίδραση σε αρουραίους εργαστηρίου (19, 20, 21, 22).

Τα αντιοξειδωτικά σε acai εξουδετερώνουν τις βλαβερές συνέπειες της φλεγμονής και οξείδωσης στα κύτταρα του εγκεφάλου, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μνήμη και τη μάθηση (21).

Σε μία μελέτη, acai βοήθησε ακόμη και βελτιώνουν τη μνήμη σε γήρανση αρουραίους (22).

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους ο εγκέφαλος θα παραμείνει υγιές είναι από τον καθαρισμό κυττάρων που είναι τοξικά ή δεν εργάζονται πλέον, μια διαδικασία γνωστή ως αυτοφαγία. Κάνει δρόμο για νέες νεύρα για να σχηματίσουν, ενισχύοντας την επικοινωνία μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων.

Όπως μεγαλώνουμε, αυτή η διαδικασία λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά. Ωστόσο, σε εργαστηριακές εξετάσεις, εκχύλισμα acai συνέβαλε στην τόνωση αυτήν την απόκριση «housekeeping» σε κύτταρα του εγκεφάλου (23).

Πιθανή Μειονεκτήματα toAcai Berry

Δεδομένου ότι acai είναι ένα υγιές, πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα, δεν υπάρχουν ένα σωρό μειονεκτήματα να φάνε.

Ωστόσο, μια λέξη της προσοχής δεν είναι να υπερεκτιμούμε σχετίζονται ισχυρισμούς υγείας του.

Αν και η αρχική έρευνα είναι ελπιδοφόρα, μελέτες για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία ήταν μικρές και λιγοστές.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λάβουν τα ισχυρισμών υγείας με ένα σπυρί αλατιού.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι εάν το αγοράζετε ως προ-επεξεργασία πολτού, ελέγξτε την ετικέτα συστατικό και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν προστεθεί συστατικά.

Μερικά από τα πολτοί έχουν ένα πολύ υψηλό ποσό προσθήκη ζάχαρης.

Πώς να φάτε Acai

Από freshAcai Berry έχουν μικρή διάρκεια ζωής, από όπου και αν εξάγονται κυρίως και ευρέως διαθέσιμο σε τρεις βασικές μορφές -. Πολτοί, σκόνες και οι χυμοί

Ο χυμός είναι φορτωμένο με αντιοξειδωτικά, αλλά είναι επίσης η υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λείπουν στην ίνα. Παρά το γεγονός ότι, αν διηθείται, ο χυμός μπορεί να περιέχει λιγότερα αντιοξειδωτικά (7).

Η σκόνη παραδίδει την πιο συμπυκνωμένη ποσότητα των θρεπτικών συστατικών, δίνοντας σας ίνες και λίπος, όπως επίσης και φυτικά ενώσεις.

Τούτου λεχθέντος, ο πουρές είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τη γεύση ofAcai Berry.

Για να κάνει μια μπολ acai, μείγμα unsweetened κατεψυγμένα πολτό με νερό ή γάλα για να το μετατρέψει σε ένα smoothie-όπως βάσης για toppings.

Τελικές επικαλύψεις μπορούν να περιλαμβάνουν φέτες φρούτων ή μούρα, καβουρδισμένες νιφάδες καρύδας, βούτυρα καρυδιών, νιφάδες κακάου ή σπόρους chia.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα μπολ με τη χρήση σκόνης acai. Ανακατέψτε το σε αγαπημένη συνταγή smoothie σας, στη συνέχεια κορυφή με τα αγαπημένα σας πρόσθετα.

Η κατώτατη γραμμή

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες τους, Acai Berry έχει πολλά δυνητικά οφέλη για την υγεία.

Είναι φορτωμένο με ισχυρά συστατικά των φυτών που δρουν ως αντιοξειδωτικά και μπορεί να έχει οφέλη για τον εγκέφαλό σας, την καρδιά και τη γενική υγεία.

Παρέχουν επίσης υγιή λιπαρά και φυτικές ίνες, που τους καθιστά μια γενικά υγιεινή διατροφή.

Απολαύστε acai ως ένα smoothie ή μπολ, αλλά προσέξτε για τα πρόσθετα σάκχαρα που βρίσκονται συχνά στους χυμούς και τα κατεψυγμένα πουρέ.

Delli Panthea

Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά.
Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες.

Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα.
Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *